Recepty

Foodblog Kathushkine kulinárium vám na ukázku přináší těchto 7 zdravých receptových inspirací, které určitě potěší celou rodinu:

 

Banánově-čokoládový shake

Potřebujeme: banán, Halo Chocoseen a filtrovanou vodu
Postup: Všechny suroviny spolu důkladně rozmixujeme a podáváme.

Nápoj můžeme vylepšit tak, že namísto čisté vody použijeme nějaké doma vyrobené anebo zakoupené rostlinné mléko (mandlové, lískově-ořechové, makové, rýžové, …). Přidáním různého ovoce vytvoříme nespočetné množství dalších variací a kombinací.


 














 

Kokosové kakao

Potřebujeme: 0,5 l domácího kokosového mléka (přes noc namočený strouhaný kokos, ráno rozmixovaný s vodou, ve které se namáčel na vysoké otáčky a důkladně sceděné), 1,5 ČL raw kakaa, 1 ČL Halo Chocoseenu, 1 ČL třtinového cukru
Postup: Všechno spolu rozmixujeme a kakao ohřejeme na požadovanou teplotu. Pokud vlastníme výkonný G21 Smoothie mixér, tak mixujeme po dobu tří minut a kakao se nám nádherně ohřeje do požadované lahodné teploty samo.

 


Ovocný dezert s čokoládou

Potřebujeme: banány, hroznové víno, rozinky a různé drobné ovoce, na čokoládu: 2 KL Halo Chocoseenu, 2 PL kokosového oleje, agáve sirup
Postup: Banány nakrájíme na kolečka, hroznové víno přepůlíme, posypeme předem namočenými rozinkami a drobným ovocem. Kokosový olej si roztopíme ve vodné lázni a smícháme s ostatními surovinami na čokoládu. Takto vytvořenou čokoládou zalijeme připravené ovoce a promícháme.



Čokoládově-banánový raw koláček

Potřebujeme na korpus: 5-6 namočených datlí, 3 hrsti různých ořechů (vlašské, mandle, lískovce), velká lžíce kokosového oleje, 1-2 PL agáve sirupu
Potřebujeme na polevu: 1 velký rozmixovaný banán, 1 KL raw kakaa, 1 KL karobu, 1 KL Halo Chocoseenu, 2 PL kokosového oleje, 1 KL agáve sirupu
Postup: Formičky vysteleme potravinovou fólií. Suroviny na korpus rozmixujeme na co možno najjemnější hmotu a tu pak uťapkáme na spodek formiček. Dáme na pár minut do mrazáku, dokud si nepřipravíme polevu.
Suroviny na polevu rozmixujeme na hladký krém a zalijeme korpus ve formičkách. Necháme tuhnout několik minut v mrazničce anebo hodinku v lednici. Potom pomocí potravinové fólie opatrně vyklopíme a přeložíme na talíř, ozdobíme čerstvým anebo mraženým ovocem.



Ovocná snídaně s raw čokoládovým pudingem

Potřebujeme: 1 rozmixovaný banán, 1 KL raw kakaa, 1 KL karobu, 1 KL Halo Chocoseenu, 1 KL lžička rozpuštěného kokosového oleje (nemusí být), 1 KL agáve sirupu a ovoce dle chuti
Postup: Všechny suroviny na čokoládu důkladně zmixujeme a nalijeme na připravené ovoce.



Ovocná miska s raw čokoládově-rybízovým topingem

Potřebujeme: 2 banány, hrst namočených lískových oříšků, 1 KL Halo Chocoseenu, 3-4 PL pyré z černého rybízu, 2 PL filtrované vody (nemusí být) a ovoce podle chuti
Postup: Všechno spolu dohladka rozmixujeme a nalijeme na připravené ovoce.



Čokoládový raw dort s ovocem

Potřebujeme na korpus: 10 namočených datlí, 4 hrsti různých ořechů, 2 velké lžíce kokosového oleje, 3-4 PL agáve sirupu
Potřebujeme na polevu: 1/2 většího avokáda, 2 velké rozmixované banány, 2 KL raw kakaa, 2 KL karobu, 2 KL Halo Chocoseenu, 3-4 velké lžíce kokosového oleje, 2 KL agáve sirupu
Postup: Dortovou formu o průměru 18 cm vysteleme potravinovou fólií anebo papírem na pečení, aby se nám se vším lépe manipulovalo. Suroviny na korpus rozmixujeme na co možno nejjemnější hmotu a tu potom uťapkáme na spodek formy. Dáme na pár minut do mrazničky, dokud si nepřipravíme polevu.
Suroviny na polevu rozmixujeme na hladký krém a zalijeme korpus ve formě. Necháme tuhnout v mrazáku. Dort opatrně přeneseme na podnosu, ozdobíme ovocem a držíme v lednici. Vybereme až před servírováním.



Všechny recepty pochází z dílny autorského receptáře Kathushkine kulinárium.
Víc zdravých receptů najdete na jeho facebookové stránce
ZDE.

 Foto: Zdravyanezavisly.sk, archív Kathushkinho kulinária

V této kategorii nejsou žádné produkty.
Mořezdravi e-shop Dr. Nona © 2018
Supported by Codeinspires